Informació de l'esdeveniment
Inici:
1200 x 400 (mailing)

 

8.45 h  

Acreditacions - Segon pis de l'edifici del Rectorat. Vestíbul de la Sala Víctor Siurana (2.53)

9.00 h  

Benvinguda als i les assistents i taula d'autoritats - Sala d'actes (2.61)

9.30 h 

 

Conferència inaugural:  "Teixint el Futur: Preguntes, Dilemes i Contradiccions a l'Orientació Professional" (Sala d'actes, 2.61)

A càrrec de la Dra. Sofia Isus i la Dra. Pilar Figuera

En aquesta conferència en format de diàleg, les Dres. Sofia Isus i Pilar Figuera aborden els reptes de l'entorn laboral actual, així com les oportunitats que s'obren per als professionals de l’orientació. Exploraran les preguntes clau i dilemes que sorgeixen a la pràctica de l'orientació professional, reflexionant sobre les contradiccions i desafiaments que planteja un món laboral en constant evolució.

11.00 h   Pausa-esmorzar

11.30 h  

 

Inici del tallers

Espai de debat amb persones expertes sobre quatre temes relacionats amb l'orientació en el moment actual. Com ho farem?

• Quan facis la inscripció se't demanarà que t'apuntis a un dels quatre tallers proposats al primer torn i a un altre al segon torn. Posteriorment se't confirmarà la inscripció o se't comunicarà quin altre té places disponibles. Es respectarà lordre d'inscripció fins completar l'aforament de cada taller,

• A cada taller, es generarà un diàleg entre les persones que hi assistiu, que servirà per treballar i aprofundir en el tema que hauràs triat. Al final del treball, podreu acordar unes conclusions, propostes, dubtes, experiències i/o recursos sobre el tema tractat, que es presentaran breument, a la sala general, en el moment de les conclusions de la Jornada i quedaran penjades a la web.

   

Taller 1. Construïm ponts entre l’orientador i l’empresa. (Sala de Juntes 2.26)

Organitza: Cambra de Comerç & Informació i Orientació Universitària-UdL

Descripció: L’objectiu del taller és conèixer les necessitats reals de les empreses, explorar professions de futur, analitzar estudis rellevants i apropar a les persones al món empresarial mitjançant l’orientador/a. La metodologia que s’utilitzarà al taller és a través de dinàmiques entre els participants amb la intenció de descriure una guia/protocol d’intervenció tenint en compte la realitat empresarial del nostre territori

   

Taller 2. Orientar allò invisible (Sala Victor Siurana, espai 2.53)

Organitza: ASPID, Agència Catalana de la Joventut & Incorpora.

Descripció. Analitzarem i enumerarem algunes de les dimensions que la persona que orienta i la persona orientada porten, conscient i inconscientment, en una atenció. A partir de simular una atenció, buscarem algunes idees i prejudicis que sovint no explicitem (factors laborals, socials, comunitaris, econòmics, personals, culturals, de salut...) que influeixen a què en l'orientació es generi un vincle de confiança i de corresponsabilitat. Es convidarà a les participants a reflexionar i intervenir en diferents moments de la simulació per a generar diàlegs entre aquestes veus i mirades invisibles i assajar opcions per a millorar les atencions dels nostres serveis.

   

Taller 3. La supervisió: mètode pràctic per revisar i re-enfocar itineraris laborals complexos. (Sala de Juntes 3a planta-3.31)

Organitza: Servei d'Ocupació de Catalunya, Institut Municipal d'Ocupació & ASPID

Resum. Aquest taller pretén proporcionar mètodes i espais professionals per a orientadors i orientadores, on es facilita la reflexió, l'anàlisi i l'intercanvi de praxis davant dels itineraris més complexos. La supervisió de casos ofereix un suport estructurat per abordar situacions difícils, amb l'objectiu de millorar la qualitat en l'atenció a les persones en recerca de feina o formació. Mitjançant la col·laboració entre professionals, amb la conducció d’una persona experta, s’abordaran casos pràctics per tal d’aportar un valor afegit als serveis d'intermediació, ocupació i educació, afavorint la millora contínua de les competències en aquests àmbits.

   

Taller 4. Com fer un projecte d'orientació i no morir en l'intent? (Aula 1.32 B)

Organitza: Departament d'Educació i Formació Professional & Ajuntament de Lleida

Formadores: Maite Martí Guiu i Anna Teixidó Vendrell

Descripció: Taller pràctic de com crear un projecte d'orientació pas a pas.  Passant per l'exploració, la formació, la creació de xarxes i el disseny d'itineraris personalitzats. Oferirem un repositori de recursos per a millorar l'eficàcia dels projectes d'orientació.

13.30 h

 

Conclusions i cloenda a càrrec de l'organització de la Jornada. (Sala d'actes-2.61)